2022-2023双语学习报i版,我们目前整理分享关于2022-2023双语学习报i版及其参考答案,2如需答案 请关注微信公众号:趣找答案/直接访问www.qzda.com(趣找答案)
1、2022-2023双语学习报i版
2、2022年七年级上册预备单元周报
3、九上英语周报2022-2023答案第三期
3.One night in March 1999,a man was driving from California to Oregon,US,to visit some friends.He had stopped his car to have some food when he started to hear strange noises.Turning on the headlights,he saw an 8-foot-tall creature covered in thick,dark hair.The creature stared at him for a minute,turned in the road and walked off slowly into the woods.
In the past 50years alone,there have been thousands of reported sightings of similar creatures in the US,Canada,the Himalayas(喜马拉雅山地区)and even Hubei Province in China.The creature is known as bigfoot.
Bigfoot is said to be a very tall(between 2and 4.5metres),ape-like(类人猿似的)creature that is covered in hair and walks upright on two legs.It is very wary(警惕的)of human beings.
Believers think bigfoot is a direct descendent(后代)of ancient gigantopithecus(巨猿).But it remains one of the planet's undiscovered secrets.There is a little evidence(证据)to support the believers'theory:traces of hair,footprints and body prints as well as the reported sightings.Some people have even showed what they say with photos or films of bigfoot.
But so far,no one has found bones or any other definite proof that the giant creature exists.
As a result many people believe the evidence is just part of a big trick.
The footprints are easy to make and they say:all you need to do is to make two large feet out of plaster(石膏),attach them to the bottom of your shoes and walk with big steps.As for the photos and films,they are just people dressed in ape suits.
They also say the sightings are not real,just people making mistakes.For example,bigfoot could be a bear living in the wild that sometimes stands up on its back legs.
25.So far what we can be sure about is thatB.
A.there exist savages(野人)in several places in the world
B.there are some traces of hair,footprints and body prints of the"bigfoot"
C.bigfoot is a direct descendent of ancient gigantopithecus
D.all the big foot discovered have the same look
26.It was inC that man first found the ape-like creature.
A.1999
B.the 1960's
C.the 1950's
D.the 1940's
27.We can infer from the article that some peopleAbigfoot's existence.
A.may fool the world into believingB
B.have definite evidences to prove
C.refuse to believe
D.will soon offer proofs of
28.If bigfoot is just a misunderstanding,what they saw might NOT beC.
A.apes
B.bears
C.gigantopithecus
D.people dressed in animal skins. 试题答案
分析 本文描述了"雪人"的一些目击证据并对其进行了分析说明,也给出了一些相对比较科学的猜测.
解答 25.B 26.C 27.A 28.C
25 选B.细节理解题.的确是有"bigfoot"留下的痕迹,到底bigfoot是谁留下的,谁也没有把握,A项属于将猜测的东西当成事实; C项是一些人的"认为"; D项与文章描述不符.
26.选C.细节理解题.根据第二段第一句"In the past 50 years alone,there have been thousands of reported sightings of similar creatures in the US,Canada,the Himalayas and even Hubei Province in China."推测可知是the 1950's.
27.选A.推理判断题.由文章中"As a result many people believe the evidence is just part of a big trick."作者在暗示有人有意捏造证据,骗人相信.
28.选C.推理判断题.如果真的是gigantopithecus留下的脚印,那就证明的确有这样的动物,而整篇文章都是用的推测的语气,由此可得答案为C.
点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.
语法填空,阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
W: What do you think of the football match we 1. (watch) yesterday afternoon?
M: Very 2. (excite). The two teams did very well in the match and it was really 3. close game.
W: I enjoyed it very much too. I have never seen a more interesting game so far this year.
M: I had expected it to be a wonderful match because 4. of the teams had excellent players.
W: I’m sorry I missed the first part of it.
M: You were late for the match? What for?
W: I was filled with 5. (anxious) to see the match and fell off my bike on the way. My legs hurt,
6. I had to ride my bike slowly. It took me quite some time 7. I got to the sports field.
M: I’m sorry to hear that. Were your legs hurt?
W: Yes, but not very serious. I only got my skin 8. (scratch) and bled a little.
M: You 9. (see) a doctor first.
W: But I didn’t think it necessary. I cleaned my skin and then started again.
M: How long were you late for the match? 10. time was it when you got to the sports field?
W: When I got to the sports field, it was already three twenty.
M: Three twenty? Oh, you were twenty minutes late for the match. You missed a very wonderful part
of the match.
W: Yeah. It was really a pity.